top of page

Waarom de Huiswerkplek?

2.jpg

            Wij zijn betrokken

 

Wij doen er alles aan om een goede band met onze leerlingen te krijgen en als het nodig is zetten wij een stap extra, desnoods twee of drie stappen! Dat is voor ons heel gewoon. Is een leerling zenuwachtig voor een toets, dan bellen of appen wij met extra steun, adviezen en handige tips. Maakt een ouder zich zorgen over de voortgang? Dan maken wij direct een afspraak om te kijken wat wij nog meer of anders kunnen doen. Wij weten als geen ander dat huiswerk onzekerheid en stress kan geven, ook bij ouders. Daarom is alles bespreekbaar, altijd! Wij willen graag dat onze leerlingen zich gesteund voelen en dat ouders weer ‘alleen’ ouder kunnen zijn en dat is al uitdagend genoeg.

 

            Wij zijn flexibel

Wij zijn snel en makkelijk bereikbaar en onze deuren gaan buiten openingstijden niet dicht. Sterker nog, bijlessen zijn in goed overleg ook in de ochtenden, avonden en weekenden in te plannen. Van dag ruilen of extra komen, is geen enkel probleem. Valt er een keer onverwacht een lesuur op school uit en is de Huiswerkplek officieel nog niet open voor huiswerkbegeleiding? Wij zetten dan alles op alles om er toch te zijn. Wij zijn ook beslist niet ‘schools’. De sfeer is huiselijk en wij gaan informeel met elkaar en onze leerlingen om. Onze leerlingen bepalen zelf wat ze gaan doen en wanneer ze klaar zijn met hun huiswerk. Willen ze langer blijven om met hulp extra tijd te besteden aan die ene lastige toets? Dat kan, altijd! Met onze flexibiliteit maken wij verschil.

 

 

            Wij zijn professioneel

 

Natuurlijk gaan wij voor het beste resultaat voor onze leerlingen. Daarom doen wij een uitgebreide intake en monitoren en evalueren wij de voortgang. Wij bespreken die ook met de leerlingen en ouders en nemen hun reacties uiterst serieus. Wij zijn niet bang voor kritiek en gaan grondige zelfreflectie niet uit de weg. Is er iets bij te sturen in onze begeleiding of moeten wij iets veranderen in onze dienstverlening? Wij zorgen daar direct voor. Professionaliteit betekent ook deskundigheid en die houden wij beslist op peil. Huiswerkbegeleiding is een serieus en mooi vak en daarom blijven wij ons ontwikkelen in studiemethoden en -begeleiding. Leerlingen en ouders kunnen rekenen op onze betrouwbaarheid en expertise.

 

            Wij denken in oplossingen

 

Het lijkt een open deur, maar wij nemen ‘oplossingsgericht werken’ heel serieus. Wij beginnen bij de basis. Wij luisteren kritisch, vragen door en zorgen ervoor dat kraakhelder is waar de huiswerkproblemen om gaan. Daarna gaan we samen met de leerlingen en ouders op zoek naar oplossingen op maat. Zijn er nog tussentijdse aanpassingen nodig, dan gaan wij direct aan de slag. Wij stimuleren ook onze leerlingen om oplossingsgericht te werken en denken. Wij leren ze bijvoorbeeld om efficiënt en effectief te werken zodat ze hun tijd zo goed mogelijk gebruiken. Hierdoor krijgen ze meer zelfvertrouwen en controle en houden ze meer tijd over voor ontspanning.

bottom of page