top of page

Werken bij de Huiswerkplek

7.jpg

Ben je opzoek naar een bijbaan en lijkt het jou leuk om kinderen van de basisschool en middelbare school te begeleiden bij hun schoolwerk? Dan is de Huiswerkplek de ideale plek voor jou!

Op deze pagina zul je wat meer informatie vinden over de volgende drie punten: 

  1. Als PABO-student bij de Huiswerkplek werken

  2. Huiswerkbegeleider worden

  3. Bijles geven aan middelbare scholieren

Als PABO-student bij de Huiswerkplek werken

Ben jij een PABO-student? Dan ben je bij ons op de juiste plek! 

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste meesters en juffen in spe om bij ons bijles, cito-training, of andere vormen van begeleiding te geven aan basisschool leerlingen. Op deze manier kun je op een leuke en lonende manier ervaring opdoen in de praktijk van het basisschoolonderwijs. Je zult een hele andere kant zien van de leerling die erg nuttig is voor je kijk op de klas. 

Word jij hier ook zo enthousiast van? Stuur ons een mailtje of whatsappje of bel naar ons telefoonnummer voor vragen of een sollicitatie.
 

Huiswerkbegeleider worden

De Huiswerkplek is een plek voor leerlingen waar ze ondersteuning krijgen bij hun schoolwerk. Als huiswerkbegeleider is het jouw taak om de leerlingen een prettig gevoel te geven als ze binnenkomen en weer weggaan en om ze te begeleiden bij het maken van schoolwerk. Terwijl ze aan het werk zijn, zul je regelmatig langslopen om te vragen of ze ergens hulp bij nodig hebben of om overhoord te worden.

De rol van huiswerkbegeleider is enorm leuk, maar ook pittig. Naast het bezitten van inhoudelijke kennis, zijn ook je sociale skills enorm belangrijk. Je moet het leuk vinden om een band op te bouwen met de leerlingen om in te zien hoe jij ze het best kunt helpen met leren, of op emotioneel vlak. Ook zie je in dat leerlingen niet altijd uit zichzelf aangeven dat ze hulp nodig hebben, of dit soms zelf niet eens weten.

Denk je dat deze rol goed bij jou past? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via de mail, ons telefoonnummer of via een van onze sociale mediakanalen. 

Bijles geven aan middelbare scholieren

Naast huiswerkbegeleiding doet de Huiswerkplek ook aan bijlessen. Deze bijlessen worden tijdens, maar ook buiten de openingstijden gegeven. We hopen dan ook dat je flexibel kunt zijn en soms, als dat nodig is, buiten je vaste werktijden om een bijles kan geven. Tijdens de bijles zul je samen in een van de aparte kamertjes zitten en krijgen jullie de ruimte om de stof te behandelen. Wees niet bang om soms een vraag aan andere werknemers te stellen als je er toch niet uitkomt, dan kunnen jullie er samen uitkomen. 

Word jij enthousiast van het delen van je kennis en help je graag anderen? Dan is bijles geven misschien wel iets voor jou! Je kunt contact met ons opnemen via de mail, ons telefoonnummer of via een van onze sociale mediakanalen. 

bottom of page